top of page

FAQ

Gasiti aici informatii generale importante cat si raspunsuri la intrebari frecvente. Pentru alte detalii va rugam trimiteti un e-mail si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

01

Oras Pantelimon

Pantelimon este un oraș în județul Ilfov, Muntenia, România, aflat imediat la est de București, pe malul stâng al râului Colentina. Dintre orașele județului Ilfov, este cel mai întins ca suprafață, și al treilea ca populație după Voluntari și Buftea.

Despre localitate se știe că a fost înființată în secolul al XVII-lea, când aici s-au așezat câțiva oameni care au amenajat „Fântâna Babei Ana”. Numele inițial al satului a fost Obilești, fiind ulterior schimbat în Florești. Domnitorul Grigore Ghica al II-lea a construit apoi în apropiere de sat o mănăstire cu spital pentru îngrijirea bolnavilor, clădiri ale acestei mănăstiri există astăzi pe insula Sfântul Pantelimon de pe lacul Pantelimon.

02

Obiective turistice, culturale, agrement



Principalul obiectiv cultural ce poate fi vizitat în oraș este mănăstirea Cernica, o mănăstire de călugări ortodocși aflată pe malul lacului cu același nume. Pe o insulă de pe acest lac, mănăstirea are un cimitir cu două biserici monument istoric, cimitir în care se află mormântul pictorului Ion Țuculescu, al scriitorului Gala Galaction și cel al muzicianului Johnny Răducanu, precum și alte monumente funerare clasificate drept monumente istorice.

Parcul Pantelimon cat si padurea Cernica ofera spatii generoase pentru activitati sportive si de recreere pentru toate varstele. Ferma animalelor, deasemenea, reprezinta un loc placut de petrecere a timpului liber impreuna cu toata familia.

03

Proiecte
 

Primaria doreste sa amenajeze un parc de agrement in zona fostei unitati militare din Str. Rascoalei, cat si un complex sportiv in cadrul scolii nr.1.

Deasemenea, sunt in proiect largirea si asfaltarea arterelor publice, conectarea la apa potabila si canalizare a intregului oras.

04

Definitie PUG

Planul Urbanistic General este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitatilor ce compun unitatea teritorial-administrativa de baza. Planurile Urbanistice Generale cuprind analiza, reglementari si regulament local de urbanism pentru intreg teritoriul administrativ al unitatii de baza (suprafete din intravilan, cat si din extravilan). In acelasi timp, P.U.G-ul stabileste norme generale, pe baza carora se elaboreaza mai apoi in detaliu, la scara mai mica, P.U.Z-urile si apoi P.U.D-urile.

05

Certificatul de urbanism

Certificatul de urbanism este actul de informare prin care autorităţile publice locale, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, după caz avizate şi aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor şi construcţiilor existente la data solicitării şi stabilesc cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamnetului, precum şi lista cuprinzând avizele şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării.

Termenul de emitere a certificatului de urbanism este de 30 de zile de la data înregistrării cererii, menţionându-se în mod obligatoriu scopul emiterii acestuia.
Termenul de valabilitate se stabileşte de către autoritatea emitentă între 6-24 de luni de la data emiterii. Prelungirea valabilităţii C.U. se poate face la cererea titularului formulată cu cel puţin 15 zile înaintea expirării pentru o perioadă de cel mult 12 luni şi doar o singură dată.
Solicitantul poate fi orice persoană fizică sau juridică interesată să cunoască informaţii cu privire la imobil-teren sau construcţii. Pentru emiterea certificatului de urbanism nu este necesar ca solicitantul să deţină un titlul asupra imobilului, actul fiind cu caracter de informare. Acesta se va adresa autorităţilor cu o cerere prin care solicită emiterea C.U. cu precizarea scopului solicitării.

Scopul emiterii C.U. - pentru autorizarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente precum şi pentru autorizarea desfiinţării construcţiilor.
Certificatul de urbansim se emite şi în vederea concesionării de terenuri, a adjudecării prin licitaţie a proiectării lucrărilor publice în faza de studiu de fezabilitate, precum şi pentru cereri în justiţie şi operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară.

Documente necesare obtinerii certificatului de urbanism: cerere-tip pentru emiterea Certificatului de Urbanism completata cu elementele de identificare ale solicitantului si imobilului, cu precizarea scopului solicitarii actului; plan de situatie, elaborat pe suport tipografic - vizat de Oficiul judetean de cadastru, geodezie si cartografie - la scarile 1:5000 pana la 1:500; titlu imobil sau alt act care sa ateste dreptul de proprietate (copie); extrasul de Carte funciara (pana la introducerea cadastrului general in unitatea adeministrativ-teritoriala respectiva) pentru imobilele proprietate privata, numai in cazul solicitarii certificatului de urbanism pentru instrainari; documentul de plata a taxei de eliberare a Certificatului de Urbanism (copie).

06

Achizitie teren cu plata in rate direct la proprietar
 

Daca optati pentru achizitia terenului in rate direct la proprietar, aceasta se realizeaza numai prin contract notarial cu ipoteca. Contractul se realizeaza doar pe baza actului de identitate, fara alte documente justificative ale venitului. Aveti o marja de protectie de minim 1000 euro de neplata intr-un an. Daca nu se respecta aceasta clauza, imobilul poate fi scos la vanzare pentru a fi recuperata suma ramasa de plata sau puteti opta pentru cedarea contractului catre o alta persoana.

Deveniti astfel proprietar al terenului sau apartamentului, imobilul este intabulat la cartea funciara pe numele dumneavoastra, fiind specificata ipoteca pana la achitarea ultimei rate.

bottom of page